Eetbare Zaden
We verhandelen, verwerken en verpakken zonnebloemzaden, maanzaad en andere eetbare zaden voor consumptie door mens en dier. Door strenge handhaving van onze kwaliteitsnormen leveren we een gegarandeerd hoge kwaliteit.

Acomo bedrijven
De bedrijven in het segment Eetbare zaden zijn Red River CommoditiesRed River-van Eck en SIGCO Warenhandel. Zij leveren veilige producten voor de consumptie door mens en dier, altijd op tijd en conform de specificatie geleverd.

Producten
Zonnebloemzaden, zowel gepeld als ongepeld, maanzaad en andere eetbare zaden zijn de belangrijkste producten binnen dit segment. Uitgebreid onderzoek naar de eigenschappen van zonnebloemzaden heeft geleid tot twee nieuwe producten: SunButter® en SunnyPaste®. SunButter® is een gezond, allergievrij alternatief voor pindakaas. SunnyPaste® is een substituut voor notenpasta’s en wordt gebruikt in de banketbakkerij en de chocolade-industrie.

Onze rol in de productieketen
Acomo is actief in bijna de gehele productieketen van eetbare zonnebloemzaden. Van het selecteren van innovatieve hybriden tot en met het opslaan, verwerken, drogen, schoonmaken, roosteren en zouten van de zaden, inclusief het mengen, malen en verpakken.