Geschiedenis

Rubber Cultuur Maatschappij ‘Amsterdam’
26 November 1908 wordt gezien als het startpunt voor Acomo. Op deze dag werd de voorganger van Acomo, de Rubber Cultuur Maatschappij ‘Amsterdam’, genoteerd aan de Amsterdamse aandelenbeurs. Tot laat in de jaren vijftig was het een van de grootste plantagebedrijven in Europa met verschillende rubber- en palmolieplantages in Indonesië.

Internationale grondstoffenhandel
Nadat de meeste plantages waren genationaliseerd, werd de Rubber Cultuur Maatschappij ‘Amsterdam’ door middel van een succesvolle reverse take-over in 1982 overgenomen door het in Rotterdam gevestigde Catz International, een vooraanstaand handelshuis in specerijen en noten. De overgebleven plantages werden gewaardeerd op 1 Nederlandse gulden en de Groep maakte een nieuwe start als internationaal handelshuis.

Een nieuwe naam: Acomo
In 2000 nam de onderneming de naam Acomo aan (voluit: Amsterdam Commodities). De nieuwe naam sloot beter aan bij de diversificatie van de activiteiten die geleidelijk was verschoven van vooral rubber naar het inkopen, verwerken, verhandelen, behandelen, verwerken, verpakken en distribueren van voedingsproducten. In 2010 stootte Acomo officieel haar minderheidsbelang in rubber af om zich volledig te concentreren op niche-voedingsmiddelen en -ingrediënten. In 2020 verwierf Acomo de onderneming Tradin Organic en voegde daarmee biologische voedingsproducten en -ingrediënten toe aan het conventionele productassortiment van de Groep.

In 2022 besloot het bedrijf dat het tijd was voor een nieuwe naamsverandering. Amsterdam Commodities N.V. werd ACOMO N.V.. De associatie met ‘commodities’ doet geen recht meer aan de ware aard van onze kernactiviteiten zoals die zich de afgelopen twintig jaar hebben ontwikkeld, namelijk de handel in en hoogwaardige verwerking van conventionele en biologische voedingsingrediënten. De naamswijziging weerspiegelt onze huidige identiteit als bedrijf voor voedselingrediënten.

Oude tradities, nieuwe kansen
Tegenwoordig is de Acomo Groep, met bedrijven zoals Catz International, Red River Commodities, Royal Van Rees Group (waarvan de historie teruggaat tot 1819) en Tradin Organic, een robuuste organisatie die de eeuwenoude Nederlandse handelstraditie voortzet. Met gebruikmaking van de nieuwste technologische ontwikkelingen zijn we steeds actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze klanten van dienst te kunnen zijn.